ژکفر حسینی در یازدهم عقرب/آبان سال ۱۳۴۴ هجری خورشیدی در یكی از دهكدههای كوهستانی ولایت بلخ دیده به دیدار دنیا گشود. آموزشهای نخستین را در مكتب بكتاش و لیسۀ باختر شهر مزارشریف فرا گرفت. تحصیلات بعدیاش تا سطح طب متوسط است.
وی پس از چند سال خدمت به حیث آمر عملیاتخانۀ اورتوپیدی در بیمارستان ملکی مزار شریف تغییر شغل داد؛ به دنیای ادبیات و هنر روی آورد که از سال ۱۳۶۵ هجری خورشیدی بدینسو در جمع شاعران و نویسندهگان کشور قدم و قلم میزند.
او چندی مسؤولیت كانون نویسندهگان جوان را در ولایت بلخ به عهده داشت؛ صاحب امتیاز هفتهنامۀ «سلام» بود. سپس مدیر مسؤول ماهنامۀ «آسمانه»، به ترتیب سر دبیر ماهنامۀ «پیك شفا»، عضو هیئت تحریر ماهنامۀ طنزی «كلك راستگوی»، سردبیر روزنامۀ «بازتاب»، عضو گروه دبیران ماهنامۀ «ترنم»، همکار ماهنامۀ «پرتو» در کنار دختران شاعر و نویسنده بلخی؛ همکار تخنیکی مجلۀ «تربیت» وزارت معارف و مدیر مسؤول مجلۀ «ماه نو» و مدت هشت سال مسؤول نشرات «انجمن قلم افغانستان» در کابل بود.
اکنون گردانندۀ «انتشارات برگ» است که صدها کتاب ادبی را از این طریق چاپ و نشر و طراحی کرده است؛ در ضمن مسؤول اطلاعات و روابط رسانهیی «موسسۀ همکاری برای صحت، معارف و انکشاف» است.
ژکفر حسینی یکی از معروفترین طراحان کتاب در سطح کشور به شمار میرود.
کتاب «فصل سبز» گزینهیی از شعرهایش در سال ۱۳۷۰ هجری خورشیدی از سوی انجمن نویسندهگان بلخ منتشر شد. سپس کتاب «خوشه» آثار شاعران جوان بلخی را منتشر کرد.
در کنار اینها از سال ۱۳۶۳ هجری خورشیدی بدینسو به شکل آماتور عکاسی میکند. در سال ۲۰۰۹ میلادی موفق شد البوم عکس مناظر تاریخی و طبیعی افغانستان را به نام «افغانستان سِن» برای ریاست جمهوری افغانستان آماده کند که کتاب مذکور به تیراژ هفتاد هزار نسخه در شهر دبی امارات متحده چاپ و به کشور منتقل شد. به پاس این کار، مورد تقدیر ریاست جمهوری قرار گرفت و به دریافت مدال «میربچه خان کوهدامنی» نایل گردید.
او دهها تندیس و لوح تقدیر را از ریاست اجراییه؛ وزارت اطلاعات و فرهنگ و سایر نهادهای معتبر فرهنگی و ادبی دریافت کرده است.
ژکفر حسینی پس از سقوط جمهوریت، مهاجر شد و اکنون با خانوادهاش در کشور سویدن زندگی میکند.
![Bar-Namigardam-Book](https://mawlana.info/wp-content/uploads/2025/02/Bar-Namigardam-Book.jpg)