خلیلالله حافد در سال 1315 هجری خورشیدی در شهر مزار شریف زاده شد. پس از فراگیری آموزشهای دورۀ میانگین به کار دیوانی پرداخت و به ترتیب به سمّتهای رئیس ناحیّۀ دوم شهرداری شهر مزار شریف، کارمند کارخانههای کود و برق، آمر کتابخانۀ عامۀ بلخ، آمر نمایندهگی انتشارات کتب بیهقی، مدیر مسؤول روزنامۀ بیدار و مدیر ادارۀ ارشاد و حجّ و اوقاف شهرستان نهر شاهی ولایت بلخ کار کرد.
حافد از سال 1333 هجری خورشیدی با گرایش به ادبیات به نوشتن و نشر مقالات و اشعار در جراید و مجلات مشغول شد و آثار متعددی به چاپ رساند. او در کنار اینکه نویسنده، شاعر و پژوهشگر پرکار بود، در تصوف و خوشنویسی نیز شهرت بسزایی داشت.
آقای حافد به دلیل همفکری با مجاهدین، دو سال و چهار ماه را در زندان سیاسی گذراند و در آنجا نیز به فعالیتهای فرهنگی پرداخت. او همچنین در شبکهسازی و ایجاد ارتباطات فرهنگی در جامعه نیز مهارت داشت، که به ترویج و گسترش هنر و ادبیات در میان جوانان و علاقهمندان کمک شایانی کرد.
آثار چاپشدۀ او عبارت اند از: «مختصر تاریخ روضۀ شاه ولایتمآب حضرت علی «ک»، «تاریخ روضۀ شاه ولایتمآب حضرت علی «ک»، «مولانای بلخی»، «اعجازالنّبی»، «گلدستۀ کرامات» (ترجمه)، «لیلهالمعراج»، «چهار عنصر ملا زینب»، «فرهیختهگان بلخ در دو جلد»، «حدیث مهربانی» (دفتر شعر) و «کرامات حضرت غوثالاعظم»
خلیلالله حافد به روز 8 جدی/دی سال 1394 هجری خورشیدی در شهر مزار شریف در گذشت و در جوار زیارت شیخ شادمان واقع در گذر عزیزآباد شهر مزار شریف به خاک سپرده شد. روانش شاد و یادش گرامی باد!