Search
Close this search box.
Sayed-Isahq-Shujae

سید اسحاق شجاعی در ۵ قوس/آذر سال ۱۳۴۰ هجری خورشیدی در ولسوالی بلخاب ولایت سرپل متولد شد. آموزش‌های ابتدایی خود را در زادگاهش به پایان رساند و در سال ۱۳۵۵ هجری خورشیدی  برای ادامه تحصیل به جمهوری اسلامی ایران رفت و در حوزه علمیه مشهد به تحصیل علوم دینی پرداخت. او علاوه بر تحصیلات حوزه‌یی، موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه جهانی المصطفی شد.

شجاعی، از سال ۱۳۶۰ به ادبیات و نویسندگی روی آورد و در موضوعات فرهنگی، ادبی، دینی و ادبیات داستانی، آثاری در قالب کتاب، مقاله و داستان کوتاه پدید آورده است.

فشردۀ کارنامۀ فرهنگی، ادبی وی عبارت است: انتشار صدها مقالۀ فرهنگی، ادبی، دینی و سیاسی در مطبوعات افغانستان و ایران و برخی کشورهای دیگر، انتشار ۱۸ عنوان کتاب، مدیریت چند نشریه، آموزش ‌جوانان مهاجر در ادبیات داستانی و مقاله‌نویسی، همکاری پژوهشی با برخی نهادهای علمی و فرهنگی در ایران و افغانستان، دریافت تندیس و تقدیرنامه از: وزارت اطّلاعات و فرهنگ افغانستان، مجلس شورای ملّی، کمیسیون مستقل انتخابات، کمیسیون شکایات انتخاباتی، همایش بین المللی مولانا در بلخ، کمیسیون حقوق بشر زون شمال، مقام ولایت سرپل، نهاد مردمی ولایت بلخ، خانۀ داستان بلخ، دانشگاه المصطفی، مدیریت حوزه علمیه مشهد، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، گنگرۀ سراسری شعر و قصۀ طلاب.

شجاعی، در انتخابات لویه‌جرگۀ اضطراری سال ۱۳۸۱ مسؤل فرهنگی و رسانه‌ای کمیسیون انتخابات زون شمال و در انتخابات پارلمانی سال ۱۳۸۹ عضو کمیسیون شکایات انتخاباتی و سخنگوی آن کمیسیون در ولایت بلخ بود.

وی مدّت دو سال (۱۳۷۸ ـ ۱۳۷۷) سردبیر مجله امین بود، در سال ۱۳۸۸ مسؤلیت «هفته‌نامه عصرنو» را در مزارشریف به عهده گرفت و از سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۶ مدیرمسؤل «روزنامه عصرنو» در همان شهر بود. در این سال‌ها، صدها مقاله و تحلیل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی او در روزنامه عصرنو منتشر شده است.

وی در چندین همایش و کنگرۀ ملّی و بین المللی در افغانستان و ایران حضور یافته و گفت‌وگوهای بسیاری تلویزیونی و رسانه‌ای پیرامون مسایل فرهنگی، دینی، سیاسی و ادبی در افغانستان و ایران داشته است.

شجاعی از پیشگامان داستان‌نویسی مهاجرت در ایران است و در آموزش داستان‌نویسان جوان مهاجر نقش برجسته داشته است؛ چنان‌که در معرّفی ادبیات افغانستان، به جامعۀ فرهنگی و ادبی ایران با انتشار کتاب‌های “میراث شهرزاد در افغانستان” و “برف و نقش‌های روی دیوار” تلاش کرده است.

شجاعی از جمله بنیان‌گذاران برخی نهادهای فرهنگی و ادبی مانند جمعیت فرهنگی ۲۶ نفر، کتابخانه حضرت یحیی بن زید، دفتر هنر و ادبیات افغانستان، مرکز فرهنگی آفتاب، اتّحادیه نویسندگان افغانستان، انجمن نویسندگان جوان بوده و مسؤلیت‌های اجرایی نیز بر عهده گرفته است؛ مسؤلیت دفتر هنر و ادبیات افغانستان، مسؤل دبیرخانه گنگره شعر و قصۀ طلاب در مشهد، مسؤلیت شعبۀ ادبیات داستانی اتّحادیه فرهنگیان افغانستان، انجمن نویسندگان جوان افغانستان از آن جمله است.

اشتراک گزاری از این طریق:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فراخوان