رمان «برنمی‌گردم»، اثر سپیده درویشی، در شهر استانبول ترکیه رونمایی شد

Ronmaye-Roman-Barnamigardam-

نشستی با حضور جمعی از فرهنگیان، نویسندگان و استادان دانشگاه به هدف رونمایی رمان «برنمی‌گردم» اثر سپیده درویشی، نویسنده نام آشنای ایرانی برگزار گردید.

علی یوسفی، ویراستار این کتاب، هدف کلی رمان و ساختار آن را توضیح داد و درباره شیوه نگارش و تنظیم رمان و هم‌چنین اهمیت روایت در شکل‌گیری فضای داستانی مسائلی را بیان کرد.

نجیب پیکان، بازتاب مهاجرت در این رمان را بررسی کرد و نگاه نویسنده را در تبین این پدیده در این رمان بسیار ظریف و هنرمندانه خواند. او به نحوه پرداخت نویسنده به چالش‌های مهاجرت و تأثیرات آن بر شخصیت‌های داستان اشاره کرد و این کتاب را اثری تأمل‌برانگیز در این حوزه دانست.

لیلی غزل، شاعر و نویسنده، به بازتاب نقش زنان در این رمان اشاره کرد و گفت که «برنمی‌گردم» از منظر داستان‌نویسی زنانه اثری ارزشمند است که تجربه‌های زیسته زنان را به تصویر می‌کشد و به مسائلی چون هویت، استقلال و مبارزه زنان در برابر چالش‌های اجتماعی می‌پردازد.

سپیده درویشی، نویسنده کتاب، در بخش پایانی این نشست، ضمن توضیح هدفش از نوشتن این اثر، درباره دغدغه‌های خود در خلق این داستان سخن گفت و اظهار امیدواری نمود که این اثر بتواند مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.  او نوشتن این رمان را یکی از تجربه‌های سنگینی دانست که خود نیز با بسیاری از روایات‌های آن روبرو شده است.

رمان «برنمی‌گردم»  از سوی نشر مولانا در ۱۷۴ برگ با قطع رقعی در ترکیه به چاپ رسیده است. این رمان روایتگر سرگذشت مردی افغانستانی است که به همراه همسر و دو فرزند کوچکش به امید زندگیِ آرامتری دل به جاده‌ها می‌سپارد، غافل از آنکه این سفر نه آغاز آرامش بلکه ورود به گردابی از سرگردانی است. با باطل شدن اقامتشان در ایران او در برابر انتخاب هولناک قرار گرفته و ناچار رهسپار ترکیه می‌شود.

در کوچه پس کوچه‌های این غربتِ کشنده برای نجات فرزندانش مبارزه می‌کند اما حقیقتی تلخ‌تر از تمام زخم‌هایش مثل سیلیِ محکمی بر صورتش فرود می‌آید: پناهنده، هیچ کجای دنیا خانه ندارد!

این کتاب تنها روایت یک مهاجرت نیست؛ بلکه بازتابی است از تاریخ زخمی افغانستان، خیزش اعتراضی مردم ایران، نگاهی گذرا به حکومت پهلوی و…

اشتراک گزاری از این طریق:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فراخوان