سید حسین اشراق در سال 1341 در شهر باستانی گردیز مرکز ولایت پکتیا متولد شده است، زبان مادری ایشان فارسی است و آموزش های ابتدایی و لیسه را در شهر گردیز در لیسۀ عالی عبدالحی گردیزی به پایان رسانیده است. پس از سپری کردن امتحان کانکور در پولیتخنیک کابل مشغول فراگیری تحصیلات عالی گردید. ایشان تحصیلات تکمیلی اش را در رشتۀ فلسفه در ایران به انجام رسانیده و افزون بر آن از مرکز جهانی علوم اسلامی نیز صلاحیت پژوهشگری را به دست آورده است. ایشان بیشتر از سی سال است که در زمینههای آموزشی و فرهنگی فعالیت نموده و سالها تدریس در دانشگاهها بویژه دانشگاههای کابل و تعلیم تربیه پروفیسور استاد برهانالدین ربانی را در کارنامۀ خود دارد.
شایان یادآوری است که ایشان در هردو دانشگاه کرسی فلسفۀ هرمنوتیک را اساس گذاشته، سالها به تدریس آن پرداخته و متن درسی آن را نیز تدوین نموده است.
آقای اشراق در سال 1387 خورشیدی مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات نبراس را اساس گذاشت و فصلنامۀ علمی پژوهشی نبراس را رهبری کرده است، این در حالیست که همۀ مقالات ایشان و نویسندگانِ نبراس در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ثبت و نمایه شده است.
قابل یادآوری است که مقالات تحقیقی آقای اشراق در مطبوعات افغانستان و مراکز علمی و دانشگاهی ایران اقبال چاپ یافته و مورد استفادۀ دانشجویان و دانش پژوهان قرار گرفته است.
پروژه فکری ایشان “کثرت گرایی و شالوده شکنی خود مرکزپنداری” است.
آقای اشراق آثاری را نیز به رشتۀ تحریر درآورده است که شماری از آثار ایشان اینها است:
- شش مقاله ( فلسفی)
- فرهنگ واژههای فلسفی
- درآمدی بر فلسفۀ معاصر
- هرمنوتیک و پایان ناپذیری سلسلۀ تأویل
- جستارهایی زبان، گفتمان و پلورالیزم
- مفاهیم کلیدی فلسفۀ میان فرهنگی
- در بارۀ فلسفۀ علوم اجتماعی
- عبدالحی گردیزی و کتاب نفیس زینالاخبار
- دیالکتیک “خود” و “دیگری” ( آمادۀ چاپ)
- از پارادایم روشنفکری تا باز آفرینی مفهوم “دیگری” ( آمادۀ چاپ )
- سیر و نقد اندیشه های سیاسی( آمادۀ چاپ )
- ستایش و نکوهش خِرَد در ۲ جلد ( آمادۀ چاپ )
آقای اشراق در سمینار های ملی و بینالمللی اشتراک نموده و سخنرانی کرده است، او هم اکنون در جرمنی بسر میبرد.