Search
Close this search box.
Elaxander-Hemilton

الکساندر همیلتون

(1755-1804)

الکساندر همیلتون سیاست‌مدار و فیلسوف سیاسی امریکایی است که در دوران مبارزه برای اساس‌گذاری جمهوری امریکایی، یکی از فدرالیست‌های مشهور بود و در جنگ‌های انقلابی این کشور در ارتش ژنرال جورج واشنگتن به عنوان افسر خدمت کرد. او در زمان ریاست جمهوری واشنگتن به عنوان وزیر خزانه کار کرد و هم در این دوره بیش‌ترین نوشته‌های خود را زیر عنوان ” اوراق فدرالیست1 نوشت.

همیلتون در برابر بسیاری از متفکران سیاسی زمان خود از سرمایه‌داری صنعتی حمایت کرد و در قطار دوستان توماس جفرسون قرار گرفت و از دموکراسی محلی حمایت کرد.

این سیاست‌مدار و سیاست‌دان امریکایی دیدگاه منفی و بدبینانه نسبت به انسان داشت و او را خودخواه و حقیر می‌شمرد. به باور همیلتون، نیازهای کلان و خودخواهانه انسان او را دعوت به انجام کارهای کلان می‌کند. از این رو کسب شهرت و ثروت هدف غایی انسان است. با در نظرداشت این مفکوره، حکومتی که می‌تواند ارزهای انسان را حمایت کند، مورد حمایت انسان باید باشد.

به عقیده همیلتون، بسیاری از آدم‌ها بر غریزه‌های خود حاکم نیستند و برای همین است که نظام دموکراتیک باید توسط نهادهای اشرافیت نظارت شود تا بهترین انسان‌ها را که دارای ظرفیت هستند در حکومت استخدام نماید.

او در نظام سیاسی امریکایی، طرفدار یک نهاد قوی قضایی بود با یک نظام قوی اجرایی و قانون‌گذاری که در پوشش سنا ختم تعریف شود. او هم‌چنان می‌گفت که یک دولت ملی قوی منجر به یک دولت قوی اقتصادی خواهد شد. هم‌چنان به باور همیلتون، یک ارتش قوی باعث حراست از منافع ملی خواهد شد. همیلتون امپریالیسم بریتانیایی را می‌ستود و آرزو می‌کرد تا نهادهای حکومت آن کشور را در امریکا کاپی کند.

این فیلسوف امریکایی حقوق طبیعی را تشویق می‌کرد. او پس از دیوید هیوم و ویلیام بلاکستون معتقد شد که قدرت دولتی حقوق افراد را تامین می‌کند. او حکومت سالم  را مانند انرژی در اجرای عمل می‌دانست.

همیلتون در مقابل توماس جفرسون به دنبال تمرکز قدرت بود. در نظریه فدرالی همیلتونی، در زمان ریاست جمهوری جان مارشال، حکومت امریکا بیش‌ترین قدرت را در مرکز شاهد بود. این دیدگاه بعد شکست خورد و دولت امروز امریکا  از لحاظ اقتصادی و سیاسی، میراث او را رها کرد و به جفرسون متمایل شد.

برای مطالعه بیش‌تر

  •  میلر، جی.سی. الکسندر همیلتون: وطن دوستی در پارادوکس. نیویارک: هارپر، 1959.
  • شیلدون، گارت وارد. دایره المعارف اندیشه سیاسی. نیویارک:فکت ان فایل، 2001.

 

 

1.  Federalist Papers

اشتراک گزاری از این طریق:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فراخوان