جرج فیتسوغ
(۱۸۰۶-۱۸۸۱)
جرج فیتسوغ نظریهپرداز سیاسی و مدافع نظام بردهداری امریکایی است که در ایالت ویرجینیا متولد شد. او با تلفیق محافظهکاری انگلیسی و نقدهای مارکسیستی از سرمایهداری شمالی، نظام بردهداری را پیش از جنگهای داخلی آمریکا حمایت میکرد. او به تمامی تفکرات سیاسی معاصر از جمله فردگرایی و آزادی جان لاک و توماس جفرسون حمله کرد. او با اتکا به پدرسالاری سنتی و میانه اروپا، بردگی سیاهپوستان را امری طبیعی میدانست.
بهباور فیتسوغ دموکراسی لیبرالی منجر به آنارشیسم و هرج و مرج است. او میگفت اگر بردهها آزاد شوند و زنان ادعای حق برابری کنند، در آن صورت تمامی نظام خانواده و جامعه ویران خواهد شد. در ایجاد نظام پدرسالاری، موافق فیلمر بود و مانند او ریشه این نظام را از عصر باستان تا امروز دنبال میکرد. او با در نظر داشتن محافظهکاری انگلیس، مشکلات جامعه را در آزادی نمیدید بلکه در عدم کفایت صلاحیت میدید.
فیتسوغ، بردهداری در جنوب امریکا را بهتر از سرمایهداری شمال میدانست. او میگفت که رابطه برده با بادار در شمال باز و آشکار است در حالی که در جنوب در نظامهای سرمایهداری، رابطه سرمایهدار با کارگر تعیین شده نیست. بردهداری نهادینه شده به مراتب بهتر است از سرمایهداری بازار آزاد که در آن بهرهبرداری و سوءاستفاده اقتصادی موج میزند. در جنوب، بردهداران مسئولیت خود میدانند که از منافع بردهها حمایت کنند حال آنکه در شمال سرمایهداران در قبال کارگران احساس مسئولیت ندارند.
او مینویسد که بردههای سیاهپوست “نگرو” در جنوب خوشحالترین افراد در جامعه هستند در حالی که در سرمایهداری شمال، کارگران در وضع رقتبار حیاتی به سر میبرند. زیرا آنان در برابر مزد بسیار کم و اندک، کارهای بسیار شدید انجام میدهند.
در نهایت، فیتسوغ از جمله نویسندگان اندکی است که به دفاع از سیاست بردهداری پرداخته و جوامع سرمایهداری را مورد انتقاد شدید قرار میدهد. او میگوید که نظام لیبرالی میخواهد در نظام آنارشی، رقبا خلق کند تا بیشتر در جامعه مشکل ایجاد کند. او در جنگ داخلی آمریکا با شکست موافقانش محکوم به شکست شد.
برای مطالعه بیشتر:
- شیلدون، گارت وارد. دایرهالمعارف اندیشه سیاسی. نیویارک: فکت ان فایل، 2001.