فرهنگ‌نامۀ فلسفۀ سیاسی: ویلیام گراهام سومنر

Wilyam-Graham-Somnar

ویلیام گراهام سومنر

(۱۸۴۰-۱۹۱۰)

ویلیام گراهام سومنر، جامعه‌شناس و نظریه‌پرداز سیاسی، از مدافعان داروینیسم اجتماعی و پیرو فلسفه هربرت اسپنسر بود. نظریات او در کتاب “طبقات اجتماعی بر یکدیگر چه بدهکار هستند” (۱۸۸۴) دیدگاه‌های فردباورانه‌ای را مطرح می‌کند که در رقابت اجتماعی و سرمایه‌داری به سر می‌برند.

سومنر باور داشت که تلاش برای پیروزی اقتصادی منجر به تقویت ذهن و جسم انسان می‌شود و در این میان، افراد کاهل و فرومایه شکست می‌خورند. بنابراین، او این نوع نظام سیاسی را دوست داشت و از آن حمایت می‌کرد.

سومنر نظام رفاه عمومی را نمی‌پسندید زیرا معتقد بود که در آن به افراد بد و کاهل نیز پاداش داده می‌شود که در شأن آنان نیست. او از اصلاح‌طلبان اجتماعی نیز نفرت داشت و می‌گفت که آنان بدون در نظر داشتن عدالت، به فکر کمک به فقرا می‌شوند و بدین ترتیب به ثروتمندان ضربه می‌زنند.

او معتقد بود که در نظام دموکراسی، انسان‌های آزاد هیچ مسئولیتی در قبال یکدیگر ندارند جز احترام و تکریم یکدیگر. بنابراین، هر فرد باید به فکر سلامت خود و خانواده‌اش باشد.

نظریه‌های سومنر منجر به سیاست لسه‌فر در نظام صنعتی ایالات متحده شد. او در دانشگاه ییل تدریس می‌کرد و تأثیر زیادی بر اندیشه‌های اقتصادی و اجتماعی زمان خود داشت.

 

برای مطالعه بیشتر

  • شیلدون، گارت وارد. دایره المعارف اندیشه سیاسی. نیویارک:فکت ان فایل، ۲۰۰۱.

 

اشتراک گزاری از این طریق:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فراخوان