عبید صافی در بیستوسوم حمل/فروردین سال ۱۳۳۹ هجری خورشیدی در شهرستان آقچه ولایت جوزجان، چشم به جهان گشود. آموزشهای ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش به پایان رساند و سپس وارد دانشگاه پلیتکنیک کابل شد. در دانشکدهی مهندسی این دانشگاه تحصیل کرد و در سال ۱۳۶۳ از آنجا فارغالتحصیل شد. با توجه به شرایط بحرانی سیاسی در آن زمان، به پشاور مهاجرت کرد و سپس راهی عربستان شد، جاییکه مدتی در حوزهی بازرگانی فعالیت داشت.
فعالیتهای ادبی او از سالهای مکتب آغاز شده بود، اما علاقهی جدیاش به ادبیات عرفانی و شعر بیدل، در دوران دانشگاه شکوفا شد. آشنایی عمیق با آثار میرزا عبدالقادر بیدل دهلوی مسیر فکری و پژوهشی او را تغییر داد. عبید صافی بیش از چهار دهه است که به مطالعه و بررسی آثار بیدل مشغول است و در این مسیر با مقایسهی نسخههای خطی و چاپی، به تصحیح و بازسازی اشعار بیدل پرداخته است.
پس از بازگشت به کابل در سال ۱۳۸۱ هجری خورشیدی، او انجمن دوستداران بیدل را بنیانگذاری کرد؛ نهادی فرهنگی که هدف آن پیوند میان پژوهشگران بیدلشناسی و ترویج میراث فکری او در میان نسل نو بود. این انجمن هماکنون نیز فعال است و با برگزاری نشستها و انتشار مقالات، به فعالیت خود ادامه میدهد.
از دیگر فعالیتهای فرهنگی عبیدالله صافی میتوان به چاپ و نشر آثار شاعران و نویسندگان معاصر اشاره کرد. از جمله، دیوان شاعر نامدار استاد حیدری وجودی را با کسب امتیاز چاپ مستقیم از خود شاعر منتشر کرده است. مقالات متعددی از او در زمینهی بیدلشناسی در نشریات داخلی و برونمرزی به چاپ رسیده و او در برنامههای تلویزیونی، رادیویی و همایشهای فرهنگی نیز دربارهی اندیشهها و سبک شعر بیدل سخنرانی کرده است.
مهمترین اثر پژوهشی و ماندگار او، مشارکت در تصحیح و تدوین مجموعهای با عنوان گنج بقا است؛ اثری که به همراه محمد عارف عزیز منتشر شده و از دید اهل فن، دقیقترین و جامعترین نسخهی تصحیحشدهی اشعار میرزا عبدالقادر بیدل پس از شصت سال از چاپ نخست آثار او توسط مولانا خالمحمد خسته و استاد خلیلالله خلیلی به شمار میرود. مجموعهی گنج بقا حاصل تلاش مشترک عبید صافی و آقای عزیز است که به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی شمرده میشود. در کنار اینها آقای صافی از حامیان جدی ادبیات و فرهنگ است و زمینهی چاپ و تکثیر آثار مهمی را فراهم کرده است.