عبدالحمید مبارز، روزنامهنگار برجسته و یکی از پیشگامان عرصه رسانه در افغانستان، در سال ۱۳۱۳ هجری خورشیدی در کابل به دنیا آمد. پدرش کاردار حکومت بود و از خانوادههای دیوانی به شمار میرفت.
عبدالحمید مبارز آموزشهای ابتدایی و متوسطه را در لیسه استقلال کابل به پایان رساند و مدرک کارشناسی اش را در رشتهی روابط بینالملل از در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل بدست آورد و پس از آن وارد عرصه روزنامهنگاری شد.
مبارز فعالیتهای مطبوعاتی خود را از جریده ندای خلق آغاز کرد و در این دوران به دلیل فعالیتهای سیاسی و همکاری با عبدالرحمن محمودی، مشروطهخواه مشهور، به زندان افتاد. پس از یک سال از زندان آزاد شد و به تحصیل در دانشگاه ادامه داد. بعد از فارغالتحصیلی، عبدالحمید مبارز در وزارت فرهنگ مشغول به کار شد و در پستهای مختلفی در این وزارتخانه فعالیت کرد.
عبدالحمید مبارز در دورانهای مختلف در پستهای دولتی مهمی فعالیت داشت. او به عنوان معاون روزنامه انیس و رئیس خبرگزاری دولتی باختر و همچنین در سمتهای مختلفی مانند والی بامیان، والی نیمروز، والی لوگر و معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ فعالیت کرد. این مسئولیتها در دورانهای مختلف کشور به او این امکان را داد که نقش برجستهای در بهبود شرایط رسانهها و آزادی بیان در افغانستان ایفا کند.
پس از وقوع کودتای ۷ ثور ۱۳۵۷ هجری خورشیدی و تصرف افغانستان توسط شوروی، عبدالحمید مبارز به دلیل تهدیدات امنیتی مجبور به ترک کشور شد. او به پاریس رفت و در آنجا به زندگی ادامه داد. در این دوران، فعالیتهای علمی و سیاسی خود را دنبال کرد و در خارج از کشور نیز به تألیف و انتشار مقالات در زمینههای مختلف پرداخت.
پس از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ میلادی، عبدالحمید مبارز به افغانستان بازگشت و در دولت مؤقت به عنوان معاون نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ مشغول به کار شد. او همچنین در شورای عالی صلح افغانستان عضویت داشت و به عنوان یکی از اعضای این شورا در راستای پیشبرد فرآیند صلح و آزادی بیان تلاشهای فراوانی انجام داد.
عبدالحمید مبارز به عنوان نویسنده و تحلیلگر سیاسی، آثار بسیاری در زمینه تحولات سیاسی و اجتماعی افغانستان تألیف کرد. از او بیش از ۱۵۰۰ مقاله علمی، ادبی و فرهنگی در رسانههای مختلف منتشر شد. او همچنین هشت کتاب در زمینههای سیاسی و روزنامهنگاری تألیف کرده که تأثیر زیادی در زمینههای مختلف اندیشگی و رسانهای دارد.
عبدالحمید مبارز در ۱۹ حمل/فروردین سال ۱۴۰۳ هجری خورشیدی در کابل درگذشت.
روانش شاد و یاد گرامیباد!